Guld til Martin Møller ved DM i langrend

Grønland fik en flyvende start ved Danmarksmesterskaberne i langrend, der i dag gik i gang på skisportsstedet Kvitåvatn vest for Oslo i Norge.
Skrevet af Karsten Sommer
31. januar 2016 14:49

Mesterskaberne, der varer en uge, startede med 15 km langrend for herrer og 10 km for damer og yngre juniorer.

Og Grønland kom straks øverst på medaljepodiet, da Martin Møller fra NSP overbevisende vandt herre senior,og blev Danmarksmester med hele 2 minutter og 40 sekunders margin til Lasse Hulgaard fra København Skiklub.

Broncemedaljen gik også til Grønland da Karl Peter Kristensen fra ASP kom ind på tredjepladsen, tæt fulgt af Frederik Petersen fra ISP på 4.pladsen, kun 38 sekunder efter sin landsmand.

I de yngre klasser var der både guld og sølv til Grønland. Bjarne Hansen fra SSP i Herrer 15 år-klassen blev, på trods af et styrt midtvejs i løbet, nummer 1 - med Minik Nikodemussen fra KS-69 på 2. pladsen blot 1.20 minut efter. Både Bjarne Hansen og Minik Nikodemussen stiller op til AWG i Nuuk til marts.

Hannah Olsen var eneste løber i Dame 17 år og vandt således sin klasse, og tog en 4. plads af alle damer.

Aka Olsen vandt Herre 17 år, og Noah Noahsen tog en 2. plads i Herre 19 år.

Grønland stiller op ved Danmarksmesterskaberne med sine bedste senior og junior løbere samt de bedste fra Arctic Winter Games holdet. Tilsammen 9 herrer og en pige.

Der skal løbes konkurrencer hele ugen, afsluttende med "kongedisciplinen" 50 km klassisk stil på lørdag. Og det er nok ikke slut med guld til Grønland.

Martin Møller har på forhånd sagt, at han går efter guldet i alle løbene, og i morgen mandag er han da også favorit, når det gælder sprinten i skøjtestil.