Great Greenland ser lyst på fremtiden

Der er røde tal på bundlinjen hos Great Greenland A/S. Det kom frem fredag, da sælskindsvirksomheden afholdte deres årlige generalforsamling i Qaqortoq.
Foto © : Great Greenland
29. maj 2015 16:55

I årsregnskabet for 2014 kom Great Greenland således ud med et underskud på 37,9 millioner kroner. Men alligevel er direktør for Great Greenland Lars Berg optimistisk for selskabets fremtid.

Det store underskud skyldes nemlig i særdeleshed en retssag mod en tidligere samarbejdspartner, hvor Great Greenland sidste år havde budgetteret med indtægter fra retssagen, som de ikke fik.

Men ser man bort fra den direkte påvirkning af retssagen på årsresultatet i 2013 og 2014, så har Great Greenland haft fremgang fra et underskud på omkring 6 millioner kroner i 2013 til et underskud på omkring 2,6 millioner kroner i 2014.

- Vi er så tæt på et positivt eller et nulresultat, som vi ikke har været i mange år. Så det er den positive del, men den drukner jo lidt i nedskrivningen på tilgodehavende, siger Lars Berg.

 

Nyt pelserfarent bestyrelsesmedlem

Selskabet har desuden fået tilført 15 millioner kroner fra Naalakkersuisut gennem dette års finanslov, men det er endnu ikke besluttet konkret, hvad pengene skal bruges til.
- Der er ikke nogen ramme omkring det. Men selvfølgelig skal pengene understøtte den positive vækst, som vi er inde i i øjeblikket, så vi ligesom får dem anvendt bedst muligt. For både fangere, os og den omsætning af økonomien vi kan få ved eksporten fra fremover, siger Lars Berg.

Ved generalforsamlingen blev samtlige medlemmer af Great Greenlands bestyrelse genvalgt. Derudover blev et nyt medlem føjet til -  Ditte Hejberg Sorknæs, der har en længere karriere i Kopenhagen Fur bag sig.

Bestyrelsen består dermed af formand for bestyrelsen Bruno Olesen, samt Dorthea Rødgaard, Erik Sivertsen, Annette Greiner og altså Ditte Hejberg Sorknæs.