Sælen sælger igen

Det danske pelshus Kopenhagen Fur kunne igen konstatere en stigende interesse for Great Greenlands sælskind ved en auktion for en uge siden.
Foto © : Great Greenland
Skrevet af Sara K. Jakobsen
15. januar 2015 09:19

Og flere ting indikerer, at markedet for sælskind vokser.

- Det, der har været, er jo en stigende interesse, og det er vi rigtig glade for, siger Great Greenlands direktør, Lars Berg Sørensen, til KNR.

Læs også Sælskind sælger bedre og bedre

- Det har gjort at vi er kommet tilbage igen på salgsmarkedet under auktionerne, og vi har set en stigende interesse og dermed også stigende køb, specielt for grønlandssælerne, på de auktioner der har været afholdt. Det ser vi rigtig positivt på, siger Lars Berg Sørensen.

 

Flere år i kulden

Flere designere har fået øjnene op for skindet og køberne ligeså. Direktøren i Great Greenland glæder sig derfor over, at produktet er ved at komme på mode igen.

 

Great Greenland har samarbejdet med Kopenhagen Fur et lille års tid, og på årets første auktion var der 21.485 skind i udbud, hvor 80 procent af de 7.106 skind fra grønlandssæl blev solgt, mens 15 procent af ringsælskindene blev solgt.

 

Direktøren mener også, at de mange kampagner for grønlandske sælskind har hjulpet. Det gælder blandt andet Inuit Silas sælskindskampagner og støtten fra flere tøjdesignere som Bibi Chemnitz. Det har været med til at skubbe salget i gang.

 

Læs også Efterspørgslen på natursælskind er stigende

 

- På baggrund af alle de år hvor det har gået den modsatte vej, og hvor det har været en evig kamp, så er det rart, at det er ved at stabilisere sig lidt. Vi er, sammen med Kopenhagen Fur, rimelig fortrøstningsfulde på, at der er købere i markedet.

- Vi tror på en stabil platform nu, og så forhåbentlig vil der komme vækst i priserne og mængderne, siger Lars Berg Sørensen.  

 

Great Greenland har sammen med den kendte danske kjolemager, Jesper Høvring designet en sælskindskollektion til efteråret og vinteren, 2015. Høvrings design vil blive præsenteret til Copenhagen Fashion Week d. 28. Januar i Bellas Center.