VIDEO Great Greenland afskediger mindst fire medarbejdere

Tilbage i maj var der optimisme i Great Greenland på trods af, at skindvirksomheden kom ud af 2014 med et underskud på 37,9 millioner kroner. Men nu skærer direktør Lars Berg i personalet.
01. oktober 2015 16:57

Foreløbig skal fire medarbejdere ud af 33 se sig om efter andet arbejde, og flere kan være på vej. Kantinen lukker med udgangen af denne måned, og systuen skal ligeledes sige farvel til to kolleger.

- Enhver virksomhed, som ikke tjener nok må selvfølgelig gennemføre rationaliseringer, siger Preben Møller, indhandlings- og garverichef, til KNR.

Læs også VIDEO Great Greenland varsler nedskæringer

Sidste års store underskud kunne have set anderledes ud, hvis virksomheden havde fået de 32 mio. kr., den gjorde krav på fra den tidligere samarbejdspartner North Atlantic Fur Group. Med de afskrevne indtægter ville det samlede underskud kun have været på omkring 2,6 millioner kroner.

- Vi er så tæt på et positivt eller et nulresultat, som vi ikke har været i mange år. Så det er den positive del, men den drukner jo lidt i nedskrivningen på tilgodehavende, sagde direktør Lars Berg til KNR i foråret.

 

Alle afdelinger og kontorer
Men nu ser det anderledes alvorligt ud. Great Greenland har i år fået tilført 15 millioner kroner fra Naalakkersuisut via finansloven, alligevel er det nødvendigt at skære i udgifterne og dermed bemandingen.

- Derfor har vi været nødt til at gennemføre rationaliseringer. Det gør vi i alle afdelinger og kontorer, siger direktøren nu.

Lars Berg vil ikke sætte tal på, hvor mange medarbejdere det kommer til at gå ud over.

- Det vil jeg ikke sidde og udtale mig om. Vi har en god dialog, vi følger de retningslinjer, der er, og medarbejderne er godt orienteret, siger Great Greenlands direktør.

Det er et skuffende salg ved sommerens skindauktion, som får Lars Berg til at kigge på medarbejderstaben.