BILLEDER Grønlandske landsholdsspillere får ros

Grønlands futsallandshold tabte igen til Danmark torsdag aften. Begge hold melder om to gode og lærerige træningskampe, hvor små marginaler afgjorte kampene.
Skrevet af Mads Pedersen
17. marts 2017 09:54

Grønlands landshold formåede ikke at få revanche mod Danmark, der var en tand skarpere, da Grønland tabte 7-4 torsdag aften. 

Målene fra Ari Hermann, Frederik Funch og John L. Broberg var ikke nok til at vinde. 

Frederik Funch scorer på straffe. Foto: Arne Hermann

 

I anden halvleg af kampen havde den 20-årige talent Ari Hermann to skud på stolper, og den rutinerede Nukannguaq Zeeb ramte undersiden af overliggeren. Havde de lidt mere held, kunne resultatet været endt en smule anderledes. 

Alt i alt fik Grønland to gode træningskampe mod et godt hold, mener landstræneren. 
- Det var to lærerige kampe for vores drenge - vi fik spillet nye folk ind på holdet. Det var svært at blive overmatchet fysisk af rutinerede landsholdsspillere, men god træning. 
- Dagens kamp viser igen at vi kan komme med et højt pres og havde det ikke været for mange skud på stolper og overligger, så kunne vi have fået et bedre resultat. Men det var to rigtig gode træningskampe for holdet som nu drager til Tjekkiet for at møde modstandere vi intet ved om, udtaler Tekle Ghebrelul efter kampe.

Den danske landstræner udtrykker glæde efter kampene og havde lidt ros til de grønlandske spillere med på vejen. 
- De grønlandske spillere kommer med megen energi, optimisme og et højt pres ligesom de modstandere vi møder i Europa. Grønland er en rigtig god træningsmodstander for os, siger Nikolaj Klein Saabye efter kampen. 

Grønlands drager nu videre til Tjekkiet, hvor de skal deltage i Generali Futsal Cup.  

Grønland og Danmark har fundet et sport, hvor de kan matche hinanden. Foto: Arne Hermann.