Japanere tog godt imod grønlandsk tegneserie

Andet end erhvervsmulighederne blev præsenteret under Selvstyrets grønlandsfremstød i Japan. Også grønlandsk kultur var på programmet.
Skrevet af Ivik Kristiansen
07. april 2015 12:53

Kunstneren og tegneserieforfatteren Nuka K. Godtfredsen var med og kunne præsentere sin tegneserie om Grønlands forhistorie i en japansk udgave.

- Jeg udstillede, som det hedder, "Qanga" konceptet. Det er illustrationer fra to forskellige tegneserier. Jeg lavede også en originaltegning, som blev trykt og indrammet, siger tegneserieforfatteren Nuka K. Godtfredsen og fortæller, at der var stor interesse for hans udstilling.

- Jeg synes, at det blev meget positivt modtaget fra det japanske publikum. Der var en hel anden interesse og nogle meget dybere spørgsmål fra folk, lyder det fra Nuka K. Godtfredsen,

Læs også Karl- Kristian Kruse: - Fremstød var succesful

 

Tegneserieland

Han er glad for muligheden for at være kulturrepræsentant for vort land, og mens interessen har været stor, tilføjer han at lige præcis Japan et godt sted for en tegneserieforfatter.

- Det var ret spændende at repræsentere sit land med kultur i tegneserieudgave. Japan er også et stort tegneserieland, siger Nuka K. Godtfredsen.

Det er ikke første gang, at tegneserieforfatterens værker bliver fremvist i udlandet.

Nuka Godtfredsen har også turneret med sine tegneserier i Canada, Alaska og Island, og til juli bliver de præsenteret i Frankrig.