Grønlandsk krimi nomineret til litteraturpris

Forfatter Kristian Olsen ’Aaju’, er blandt de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris 2011. Det er første gang i to år, at en grønlandsk forfatter er blevet nomineret til den prestigefyldte pris.
Skrevet af Louise M. Kleemann
01. december 2010 07:44

Kristian Olsen udgav i september spændingsromanen ’Det tatoverede budskab’. Bogen handler om to unge kvinder, der sammen efterforsker et selvmord. Bogen tager således læseren på rejse gennem Oslo, Holbæk, Qaqortoq, Nuuk, København og Paamiut. De 2 kvinders betagelse og leg med hinanden får skæbnesvangre følger, da den ene vikles ind i voldsomme intriger, som ender med mord.

Blandt de øvrige nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris 2011 er Josefine Klougart fra Danmark for romanen ’Stigninger og fald’ og den færøske forfatter Tóroddur Poulsen for digtsamlingen Útsýni (Utsikt).

Prisvinderen udvælges ved bedømmelseskomitéens møde i Oslo den 12. april 2011 og uddeles i forbindelse med Nordisk Råds session som i 2011 afholdes i København i begyndelsen af november.

Grønland havde sidste år ikke indstillet nogen kandidat til Nordisk Råds Litteraturpris. Dengang gik prisen til den finsk forfatter Sofi Oksanen for bogen Puhdistus - Renselse.