Grønlandske julegudstjenester i Danmark

Igen i år får både grønlændere, der har bosat sig i Danmark, og grønlændere, der af forskellige årsager befinder sig i Danmark lejlighed til at gå i kirke.
Foto © : KNR
Skrevet af Jens Thorin
23. december 2015 15:59

Juleaften klokken 10 holder præsten for grønlændere i Danmark, Oline Berthelsen, gudstjeneste i Hans Egedes Kirke i Aalborg

Samme dag vil den grønlandske præst i Danmark, Jens-Kristian Kleist, holde to gudstjenester. Klokken 10 er det de grønlandske indsatte i anstalen ved Herstedvester, der får julens budskab.

Og allerede klokken 13 skal Jens-Kristian Kleist være i centrum af København, nærmere betegnet Helligåndskirken.

Og dagen efter, juledag klokken 14, holder Jens-Kristian Kleist gudstjeneste samme sted, hvorefter han sammen med MIK-koret er på sygebesøg i Rigshospitalet.

P1 sørger også for, at de mange grønlændere, der befinder sig i Danmark, får mulighed for at høre julens budskab på grønlandsk. Juledag klokken 16.03 sender P1 julegudstjeneste på grønlandsk fra Vor Frue Kirke med Oline Berthelsen, som prædikant. Vor Frue Kirke ligger overfor Klostertorvet i Aarhus.

Anden juledag er der kirkegang klokken 10.45 i det grønlandske Patienthjem i Omøgade i København med Jens-Kristian Kleist som prædikant.

Jens-Kristian Kleist tager derefter til Aarhus, hvor han den 27. december holder gudstjeneste i psykiatrisk hospital i Risskov.

Selvstyret og tidligere hjemmestyret har i mange år bekostet en præst i Danmark, der har særligt fokus på uddannelsessøgende, syge på sygehusophold i Danmark og dømte, der afsoner i Danmark.

Efter mange år udtrykt ønske ansatte den danske folkekirke i 2014 Oline Berthelsen i en nyoprettet stilling som præst for grønlændere, der er bosat i Danmark.