Grønlandsk film vinder fornem pris

En dokumentarfilm om livet som fåreholder i Sydgrønland har høstet guld i Paris.
Lars og Makka Nielsen har hovedrollerne i kortfilmen Explorers by Nature: Life of Sheep Farmers. Foto © : Camilla Hey - Visit Greenland
Skrevet af Mads Pedersen
06. juli 2017 09:32

I sidste uge var 370 filmskabere, NGO’er og turistråd fra 35 lande samlet til det årlige Deauville Green Awards i Paris. 

Her var den unge filmskabers Ulannaq Ingemanns dokumentar 'Explorers by Nature: Life of Sheep Farmers' (på dansk: Nysgerrig af natur: Livet som fåreholder) blandt fem finalister i dokumentarfilm-kategorien Ecotourism and Responsible Travel.

Dokumentarfilmen blev fremlagt af Visit Greenland, som har produceret filmen. 

LÆS OGSÅ Filmstjerne viser Kujataa frem på Google Street View

Filmen skilte sig ud

Konkurrencen var hård. Der var fem andre film i samme kategori, alle produceret af nationale TV-selskaber. Men den grønlandske kortfilm om forbindelsen mellem grønlændere og den magtfulde natur var en klar vinder. 

Publikum blev grebet af billederne fra Sydgrønland kombineret med den utrolige smukke musik af bandet Sleeping At Last, skriver Visit Greenland i en pressemeddelelse. 

- Denne pris er en stor anerkendelse af vores arbejde og ikke mindst filmskaber Ulannaq Ingemanns fremragende talent. Denne kortfilm er ikke en traditionel turist-kampagnevideo. I stedet for kun at appellere til øjnene appellerer den i lige så høj grad til følelserne, siger konstitueret direktør for Visit Greenland, Anders La Cour Vahl.

LÆS OGSÅ Verdensberømt filminstruktør gæster Nuuk

Sammenlignet med de øvrige konkurrenter, der havde store produktionsbudgetter og historiefortælling i længere form, tog Visit Greenland en chance og meldte dokumentarfilmen til det årlige Deauville Green Awards alligevel. Det viste sig at være det hele værd.

- Publikum reagerede stærkt på hvad der skilte sig ud, på samme måde som turismen i dag orienterer sig mere og mere mod unikke destinationer og oplevelser, skriver Visit Greenland.

Se den prisvindende film “Explorers by Nature: Life of Sheep Farmers” her.