Grønlandsk dobbeltsejr ved de danske mesterskaber

Langrendsløberen Martin Møller fra Nuuk sprintede sig til sin anden DM-guldmedalje, mens Karl-Peter Kristensen fra Aasiaat blev nummer to, da sprint-disciplinen blev afviklet i Kvitåvatn i Norge.
Foto © : Bent Hjarbo/Danmarks Skiforbund
Skrevet af Camilla Dam
01. februar 2016 14:15

Den 35-årige NSP-atlet var suveræn både på den 1200 meter lange prolog og den efterfølgende semifinale.

- Martin Møller nærmest fløj op ad bakkerne på den stærkt kuperede og teknisk krævende sprintløjpe på 1000 meter, skriver Danmarks Skiforbund i en pressemeddelelse.

Den 10 år yngre Karl-Peter Kristensen fra ASP blev slået med netop 10 sekunder i finalen.

Nukappiannguaq Olsen fra SSP i Sisimiut vandt guld i klassen for de 19-årige, hvor Noah Mikael Noahsen fra samme klub blev nummer fire.

Blandt den kommende Arctic Winter Games-deltagere i drengenes 15 år-klasse vandt Bjarne Hansen fra SSP guld, mens Minik Nikodemussen fra KS-69 i Maniitsoq blev nummer fire.

Hannah Olsen er eneste løber i kvindernes klasse for 17-årige, så Ilulissat-atleten løb sig til endnu en guldmedalje.