Grønlands undergrund kan gemme på verdens reneste ilmenit

Grønland rummer muligvis verdens reneste forekomst af såkaldt ilmenit ved Pituffik.
Foto © : Mike Beauregard/Flickr Creative Commons
Skrevet af Thomas Munk Veirum
13. april 2017 08:51

Ilmenit er en vigtig ingrediens i hvid maling, men det bruges også i større og større udstrækning til 3D printere. Det skriver The Telegraph Business.

Ifølge mediet har det britiske selskab BlueJay Minings undersøgelser ført til konklusionen om, at forekomsten af ilmenit ved Pituffik er den reneste og muligvis også den største i verden.

BlueJay Mining hed tidligere FinnAust, og i december sidste år godkendte Naalakkersuisut en overdragelse af licensen til projektet ved Pituffik fra Avannaa Exploration Limited til FinnAust.

LÆS OGSÅ Britisk mineselskab køber tre mineprojekter

Direktør for BlueJay Mining, Roderick McIllree, siger til The Telegraph Business, at renheden af forekomsten betyder, at minen bliver konkurrencedygtig i forhold til andre miner:

- Efterspørgslen er stigende på alle vigtige markeder - fra nordamerika til Kina - og vores projekt har potentiale til at erstatte eksisterende leverandører på grund af renheden, siger Roderick McIllree.

Ifølge The Telegraph Business forventer BlueJay Mining at begynde produktion næste år, hvis de resterende undersøgelser forløber tilfredsstillende.

I forbindelse med at BlueJay Mining overtog licensen til Pituffik-projektet. købte selskabet også rettighederne til projekter i  Kangerluarsuk og Disko-Nuussuaq.