GBU-millioner skal bruges på eliten

Elite Sport Greenland giver over de næste fire år støtte på 3.2 millioner kroner til Grønlands Boldspil Unions udvikling af futsal. Det betyder, at GBU kan lave langsigtede planer, og det vækker glæde.
Skrevet af Mads Pedersen
11. marts 2017 09:33

Det har ikke altid været nemt for GBU og futsallandstrænerene at planlægge træningsture og deltagelse ved turneringer for Grønlands elitespillere.  Når der opstår muligheder for deltagelse ved turneringer og lignende skal GBU søge om midler.

Det betyder, at det er svært at planlægge, især når man ikke ved, om man får støtte. 

Senest har landsholdet måttet melde afbud til en turnering i Kroatien, da der ikke var økonomi til det. 

LÆS OGSÅ Grønland må melde afbud til futsal-turnering i Kroatien

Men nu er det slut. I hvert fald det næste fire år. GBU og Elite Sport Greenland har nemlig lavet en fireårig aftale, hvor GBU får lidt over tre millioner kroner til satsning af elite-futsalspillere. Det betyder, at GBU og landstrænerne kan planlægge flere måneder frem.  

Midlerne skal bruges til udvikling af futsalspillere, trænere og dommere rundt omkring i Grønland. Og det vækker glæde hos GBU:

- Vi skal sørge for at vores elitespillere får en masse kampe. Forhåbentligt kan vi spille mod flere lande. Vi vil også arbejde for at kan arrangere landskampe på hjemmebane, siger John Thorsen, formand for GBU, til KNR. 

Foto © : KNR
Tekle Ghebrelul.

Også landstræneren er glad: 

- Nu kan vi lave langsigtede planer. Hvor og hvornår skal vi afholde det næste kursus og hvilket turneringer skal vi deltage i, siger Tekle Ghebrelul til KNR. 

Ifølge GBU-formanden er der en god grund til at fodboldforbundet har fået midler fra ESG. Grønlands landshold har senest under sidste års deltagelse ved Nordic Cup vist at de kan konkurrere mod andre lande, blandt andet ved at vinde over Norge, som pt. ligger som nummer 73 på verdensranglisten.   

- Vores bestræbelser har vist at vi kan opnå noget. Og det har skabt tiltro til at vi kan mere, hvilket i sidste ende betyder, at der er interesse for at støtte os, siger John Thorsen. 

Thorsen fortæller også, at elite spillere på kysten skal udvikles blandt andet ved samlinger.

LÆS OGSÅ Landstrænere klar med truppen til turnering i Tjekkiet

 

LÆS OGSÅ Futsal-landsholdet skal til international cup