Frifundet i drabssag

Landsretten frifandt fredag en 39-årig mand, der af Qaasuitsup Kredsret blev idømt syv år i anstalten for manddrab og usømmelig omgang med lig.
Foto © : KNR Inge S. Rasmussen
Skrevet af Inge S. Rasmussen
21. juli 2017 14:39

Retssagen tog fredag formiddag en uventet drejning, da senioranklager Tobias Berg, efter afhøring af et enkelt vidne, annoncerede, at anklagemyndigheden ændrede sin påstand. I stedet for stadfæstelse af kredsretsdommen nedlagde anklagemyndigheden påstand om frifindelse.

I sin procedure anførte Tobias Berg, at han ikke fandt det bevist, at tiltalte var til stede ejheller, at han skulle have medvirket til drabet på den 62-årige mand sidste år.

- På basis af forklaringerne mener jeg ikke det kan bevises med den nødvendige sikkerhed. Og det skal man kunne ved sådan en alvorlig tiltale og dom på syv års anstaltsanbringelse, sagde Tobias Berg i sin procedure.

Forsvarer Finn Meinel nævnte i sin korte procedure efterfølgende, at den anden tiltalte og dømte i sagen, en 33-årig mand, havde vist sig meget utroværdig.

Det var den 33-årige, der havde sagt at den 39-årige havde været med til gerningen, men undervejs blev der givet forskellige og divergerende forklaringer fra den 33-årige.

- Han har vist sig utroværdig hele vejen igennem. Jeg er skuffet over politiets indsats og ked af, at der er faldet dom på dette grundlag. Det er oplagt, at tiltalte skal frifindes, sagde Finn Meinel.