Fremtidsdrømme som billedeshow

45 unge fra Paamiut, Tasiilaq og Nuuk indtager Nuuk på Kulturnatten på lørdag d. 26. januar. Det gør de ved at vise 250 fotos, som de selv har taget, frem på Grønlandsbankens facade - understøttet af Nanooks musik.
21. januar 2013 07:29

Fotoshowet er er kulminationen på en række workshops, der har været afholdt på Piareersarfik i Paamiut, Tasiilaq og Nuuk over en 3-årig periode, hvor de 45 unge har deltaget.

Formålet med fotoprojektet har været at sætte fokus på unges liv på tværs af Kommuneqarfik Sermersooq. Gennem foto og korte poetiske tekster viser de unge deres indre oplevelser af kærlighed, savn, glæde, sorg, håb og humor, som et ungdomsliv er så fyldt af.

Sermeq Fonden, som har støttet projekter med navnet Youth for Future, håber, at de unges kreative flotte bidrag medvirker til at skabe en god debat om, hvad et godt meningsfyldt ungdomsliv indeholder, siger formanden for Sermeq Fonden, borgmester Asii Chemnitz Narup.

På Kulturnatten åbner Nuuk Kunstmuseum en fotoudstilling med 50 af billederne fra workshops’ene i de tre byer.

Det er Børnetalsmand Aaja Chemnitz Larsen, der åbner udstillingen sammen med 3 unge - en repræsentant fra hver by.

Og på søndag den 27. arrangerer Landsbiblioteket en paneldebat, også med fokus på ungdomsliv. Panelet vil bestå af eksperter og af unge. Yderligere oplysninger om arrangementet kan fås på Landsbiblioteket.