Måtte droppe alkohol for at hjælpe misbrugt datter

Fredag aften samler Nakuusa ind til kampen mod overgreb på børn. En forældre til et misbrugt barn fortæller her, hvordan hun blev nødt til at gå igennem en alkoholbehandling for at kunne støtte sin datter.
Foto © : Seabamirum
Skrevet af Aviâja Kilime
03. marts 2017 15:28

Reginas datter på 14 år blev under en familiefest seksuelt misbrugt af Reginas svigersøn. Det skete på et tidspunkt, hvor Regina stadig havde problemer med alkohol.

Omkring et år efter følte Regina og hendes mand, at de som forældre måtte gøre noget, da de var utilfredse med kommunens hjælp af datteren.

- Hvis ikke vi havde gjort noget, ville vi måske have udsat vores barn for omsorgssvigt.

Efter Reginas datter blev udsat for seksuelt misbrug, erkendte Regina og hendes mand, at de måtte gennemgå en alkoholbehandling.

Selvmordstanker

I dag støtter forældrene deres datter alt det, de kan, når hun har sine depressioner. Regina er meget taknemmelig for, at hun og hendes mand ikke har drukket alkohol i 4 år.

- Jeg er meget taknemmelig for, at jeg gik i behandling. Nu er det blevet lettere for os som familie at yde vores hjælp med en tidlig indsats som forældre.

LÆS OGSÅ Rapport: Tidligere sex-overgreb plager udsatte grønlandske kvinder i Danmark

Moren er meget bekymret for Louise, som ofte får selvmordstanker af de traumer, hun må bære hele sit liv.

- Vi søger at få i hende på andre tanker, når hun sidder fast i depressionen.

I dag er datteren 19 år. Og hendes liv fortsætter gennem forældrenes støtte.

- I dag har hun selvfølgelig stadig sine anfald. Men vi søger at støtte hende på forskellige måder, når hun sætter ord på dem. Vi er meget glade for, at hun selv har fundet et arbejde, hvor hun er kommet videre, siger Regina. 

Regina har valgt at være anonym. KNR kender hendes identitet.