Flere ups'ere i år

KNR skal i år spare 700.000 kroner. Det er en konsekvens af, at Naalakkersuisut har pålagt alle departementer en besparelse på én procent. Det kan medføre, at seerne kommer til at opleve flere tekniske problemer i det nye år.
Teknisk uheld Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
04. januar 2016 17:08

Det kommer ikke til at betyde fyringer på public service stationen, garanterer bestyrelsesformanden, som alligevel frygter, at seerne og lytterne kommer til at mærke besparelserne.

- I værste fald kan seerne mærke det ved, at der kommer udfald i KNRs sending, siger KNR Bestyrelsesformand Nukaraq Eugenius til radioavisen.

Han påpeger, at de penge, som stationen nu er blevet pålagt, at de skal spare, skulle havde været brugt til at købe nyt tv-udstyr.

- Vi er nødt til at understrege, at KNRs tekniske udstyr er stærkt forældet, og trænger til en opdatering.

Besparelser i stedet for afgifter

Besparelsen blev aktuel efter, at Naalakkersuisut tilbage i oktober efter massiv kritik droppede deres oprindelige afgiftspakke, hvor der blandt andet var lagt op til forhøjelser af afgifter på kød.

Derfor skulle der findes besparelser på administrationen og drift af den offentlige sektor i stedet for.

- Hvert departement skal bespare rundt regnet 2 millioner kroner på hvert deres område. Nu er der mange underliggende afdelinger, når vi taler drift og tilskud per departement, så jeg er fuldt ud overbevidst om, at hvert departement vil finde den mest nænsomme løsning, forklarede daværende naalakkersuisoq for finanser Andreas Uldum.

Læs også Anda kan ikke udelukke fyringer

Kulturdepartementet blev derfor pålagt en besparelse på en procent, og det betyder for KNR, som er underlagt departementet, at de spare omkring 700.000 kroner.

Bestyrelsesformand for KNR, Nukaraq Eugenius, ærgrer sig over, at det rammer kulturområdet, men understeger dog, at der ikke er noget public service stationen kan gøre.

- Vi er nødt til at acceptere, at vi er en del af kulturdepartementet på det område, og er derfor nødt til at være en del af besparelserne, siger Nukaraq Eugenius.