Flere turister medfører bedre service

Hvis Grønland skal tiltrække flere turister, skal landet blive bedre til at servicere dem, som allerede kommer til landet. To ting som ifølge turistrådet og branchen hænger naturligt samme. Flere turister vil nemlig føre til bedre service.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
03. september 2015 19:31

Oplevelsen for de turister, der besøger landet, bliver bedre i takt med, at der der kommer flere turister. Sådan lyder det både fra branchen og turistrådet.

- Vi skal have flere turister til landet, så vi kan få flere helårs-erhverv, så der kan komme flere professionelle i erhvervet, fortæller direktør i Visit Greenland Anders Stenbakken til KNR. 

Efter hans opfattelse er der nogle enkelte store og mellemstore operatører, som gør det godt. Henrik Skydsbjerg, som driver Tupilak Travel i Nuuk, understreger også, at jo flere turister man kan trække til landet, jo bedre service kan man også tilbyde dem.

- Det allervigtigste man kan gøre for at udvikle turismen og dermed også udbygge udbuddet af ture og turisterne, det er at skaffe flere turister.

Fremgang i turismen

Fra april til juni i år rejste 19.235 passagerer igennem de seks grønlandske lufthavne, som har afgange til udlandet. Det er en stigning på omkring 1800 i forhold til sidste år.

Læs også Flere flypassagerer i andet kvartal

Henrik Skydsbjerg mener derfor, at man burde blive bare til at tage imod turisterne, når de ankommer til lufthavnen.

- Der burde være en informationsskranke, som kun behøver at være bemandet de få timer, hvor der kommer folk fra udlandet. De skal tage imod og sige velkommen, og er der nogle praktiske ting, de vil have at vide, og de kan få et bykort, siger Henrik Skydsbjerg til KNR.   

Flere skibe melder deres ankomst

Sidste år var der ifølge Visit Greenland anmeldt 275 anløb fra krydstogtskibe til havnene i landet, i år er tallet steget til 295.

Visit Greenland har endnu ikke tallene over, hvor mange turister der kommer med skibene, men siger, at tendenser er, at der kommer flere af de helt store krydstogtskibe. Derfor er det ifølge Anders Stenbakken også vigtigt, at man løbende arbejder på at forbedre forholdene.

- Man gør jo en række ting for at løfte og kvalificere på service og sprog, og det vi kan. Men vi skal hele tiden huske på, hvor mange vi er, og der også er andre erhverv.