Fiskere truer med havneblokade 3. juli

Vrede Nuuk-fiskere har givet landsstyremedlem Ane Hansen et ultimatum angående mindstepriser.
23. juni 2009 14:30

Vrede fiskere i Nuuk satte i dag trumf på fisker- og fangerorganisationen KNAPK's krav om mindstepriser på fisk. Fra og med fredag i næste uge bliver der havneblokader, hvis ikke kravet opfyldes. Det fremgår af et skriftligt ultimatum til landsstyremedlem for fiskeri Ane Hansen.

 

Nuuk-fiskerne har fakset rundt til deres kolleger på kysten for at få støtte til aktionen. De kræver, at der senest 29. juni er i gang i forhandlingerne mellem selvstyret og KNAPK, og at der er et resultat senest fredag den 3. juli ved middagstid. I modsat fald vil de bruge deres kuttere til at blokere havne for både passager- og godstrafik.

 

Fisker Johannes Heilmann mener, at de grønlandske fiskere spises af med lavere priser på torsk, end deres kolleger i de nordiske lande.

 

- Det er en kæmpe gene for os, der er helt andre og højere priser i de andre nordiske lande. Måske fordi de har nogle meget dygtige handelsfolk, siger Johannes Heilmann.

 

Formanden for Landstingets fiskeriudvalg, Andreas Uldum, havde denne kommentar, da han hørte om fiskernes trussel.

 

- Det lyder som en udfordring. Nu må vi mødes med de folk, vi skal møde. Vi ville hellere have haft lidt bedre tid til at komme med en langsigtet løsning.