Politi: Fire bygder skal være opmærksomme på stigende vandstand

Politiet har søndag aften modtaget oplysninger om, at der er risiko for endnu et stort stenskred lige øst for det område, hvor det første skred skete. Derfor advarer de borgere om at passe på.
18. juni 2017 21:08

Lørdag var det angiveligt et fjeldskred, som forårsagede den tsunami, der førte til store ødelæggelser i Uummannaqs fjordsystem.

Politiet oplyser, at indbyggerne i følgende fire bygder skal være opmærksomme på vandstanden; Saattut, Ukkusissat, Niaqornat og Qaarsut.

Hvis vandet stiger eller sirenen lyder, skal man straks søge op i fjeldet.

Derudover kan det oplyses, at indbyggerne i Illorsuit i øjeblikket bliver evakueret med helikopter til Arktisk Kommandos skib Vædderen, der er indsat i området.

LÆS OGSÅ Risiko for ny bølge i Uummannaq fjordsystem

Herudover oplyser politiet, at:

- Befolkningen i fjordsystemet omkring Uummannaq herunder i bygden Illorsuit skal derfor hurtigst muligt søge op i terrænet og holde sig væk fra kystlinjen. Politiet iværksætter nu evakuering af indbyggerne i Illorsuit.

LÆS OGSÅ Politiet evakuerer Illorsuit

Senioranklager ved politiet Liselotte Bøhm fortæller, at det er vigtigt, at borgerne kun medbringer varmt tøj og eventuelt lidt mad, men ellers ikke medbringer ting under evakueringen.

Politiet vender tilbage, når de har nye oplysninger, men anmoder om arbejdsro.

LÆS OGSÅ Folk i Nuugaatsiaq er nu registreret

LÆS OGSÅ Usikkert om det er jordskælv eller jordskred