Falske pengesedler i Ilulissat

Der er falske pengesedler i omløb i Ilulissat, skriver Grønlands Politi i en Facebook-opdatering.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
21. januar 2017 13:16

Politiet har 2 gange siden mandag den 16. januar 2017 modtaget anmeldelse om, at der er brugt falske penge ved betaling i butikker i Ilulissat, og anmeldelserne efterforskes nu af politiet.

- Der er formentlig tale om fotokopiering i en kvalitet, der er så god, at der ikke umiddelbart er noget, der afslører at man står med en falsk pengeseddel, skriver politiet.

Der er tale om én falsk 100-kronerseddel og én falsk 500-kronerseddel, der er blevet indleveret til politiet. Grønlands Politi oplyser, at hvis der er tale om kopierede sedler, så vil serienummeret være det samme på alle sedlerne, og ved sammenligning med ægte sedler, er det let at se hvilken der falsk.

Kig efter serienummeret

- Politiet i Ilulissat opfordrer derfor erhvervsdrivende og befolkningen i Ilulissat generelt, til at være opmærksomme på de pengesedler, de måtte modtage som betaling for en vare eller andet, skriver politiet, og er man i tvivl om det er en ægte pengeseddel, man står med, kan man altså sammenligne med en anden seddel, og kigge på serienummeret.

- Den falske 100-kroneseddel har serienummer B O152 G (nederste højre hjørne under billedet af broen)

- Den falske 500-kroneseddel har serienummer A G122 D (nederste højre hjørne under billedet af broen)

Såfremt man konstaterer at man har modtaget en falsk pengeseddel, skal man hurtigst muligt kontakte politiet i Ilulissat på telefon 701422.