Færre grønlandske fisk til EU i 2017

EU og Grønland har genforhandlet aftalen for fiskeri i 2017. Europæiske fiskere må fange færre rejer og rødfisk i grønlandske farvande, men de må til gengæld fange flere torsk.
Foto © : Håkan Dahlström/Flickr Creative Commons
Skrevet af Kenneth Elkjær
06. december 2016 07:37

Departementet for Fiskeri og Fangst skriver i en pressemeddelelse, at embedsmænd har indgået en aftale med EU om fiskeri i grønlandsk farvand i 2017.

Det betyder ifølge departementet, at europæiske fiskere må fiske færre rejer og rødfisk, mens de får lov til at fiske flere torsk i grønlandsk farvand.

I alt bliver det til 950 tons færre rejer, 836 tons mindre rødfisk og bifangst er sænket med 226 tons i forhold til Fiskeriprotokollen for 2016-2020, som er blevet genforhandlet. Til gengæld må europæiske fiskere fange 400 tons ekstra torsk i Grønland i forhold til den oprindelige protokol.

Embedsmændenes aftale med EU skal forelægges for Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst, Hans Enoksen, som skal godkende de nye kvoter, før de træder i kraft. 

Den grønlandske delegation blev ledet af afdelingschef Emanuel Rosing fra Departementet for Fiskeri og Fangst og bestod udover af embedsmænd fra Departementet også af repræsentanter fra GFLK, Grønlands Naturinstitut, Finansdepartementet og det grønlandske fiskerierhverv.

Rettelse: KNR skrev tidligere, at aftalen mellem EU og Grønland havde en værdi på 222 millioner kroner. Det tal er ikke korrekt. Vi beklager fejlen.