Et søkabel vil ændre Grønland

Skrevet af Karsten Sommer
22. november 2006 17:38

Om få år bliver livet muligvis meget nemmere for internet-brugere i Grønland. Tele Greenland har nemlig planer om oprettelse af en meget hurtigere internet-forbindelse via et kommunikations-søkabel. Tele Greenlands overvejelser får politisk opbakning fra Landsstyremedlem for Infrastruktur Jørgen Wæver Johansen.

- Et søkabel vil være en stor investering for vores samfund, men jeg mener ikke man alene skal se på det som en driftsøkonomisk investering. Det vil også være en investering som vil øge vore muligheder for økonomisk selvbårenhed, og for bedre uddannelse af de kommende generationer. Og hermed en investering i mere frihed for os alle, et vitalt skridt på vejen i videreudviklingen af vores samfund, sagde Jørgen Wæver Johansen blandt andet under sin tale, da han i går åbnede konferencen ”Grønland på nettet” i Nuuk.

Internet-mæssigt er Grønland i dag koblet til omverdenen via en satellit-forbindelse. Med oprettelsen af et søkabel er der lagt op til langt hurtigere internet-forbindelse samt højere kapacitet end det er i dag.

Det er Tele Greenlands bestyrelse, der træffer den endelige beslutning.