En mors hjerteskærende appel

OPDATERET Det er en voldsom oplevelse, når en treårig dreng brækker armen, sådan som det skete i lørdags i Paamiut. Smerten var stor for den lille dreng og fortvivlelsen endnu større for hans forældre. Sundhedsvæsenet udtaler at behandlingen er foregået lige efter bogen.
Dea Poulsens sidste mulighed for appel var på Facebook. Foto © : Dea Poulsen
Skrevet af Mads Pedersen
07. juni 2016 14:04

Det kunne man læse på Dea Poulsens, der er mor til den treårige tilskadekomne, facebook-status, hvor hun bad om hjælp. 

- Vores treårige søn brækkede armen i lørdags. Vi er i Paamiut og kan ikke få hjælp her. Vi er nødt til at tage til Nuuk. De kan ikke finde andet smertestillende end pamol, så han får pamol, selvom de indrømmer, at det ikke vil hjælpe.

- Vi har ikke sovet siden lørdags, skriver Dea Poulsen på sin facebook-profil

Ingen akut behandling

Man skulle tro, at en lille dreng med brækket arm ville få hjælp hurtigst muligt. Men sådan er det ikke i dette tilfælde. 

- Vi kan ikke længere holde det ud. Det er tredje dag uden søvn på grund af smerter. Han skal opereres i Nuuk hurtigst muligt. Hvad skal vi gøre? spørger moren til drengen på Facebook.

Ifølge Dea Poulsen ville de først kunne tage til Nuuk på fredag, hvis der var plads på flyveren. 

Læs også Onkel lejer båd og henter treårig med brud

Nødsaget til at handle selv

Men heldigvis har et familiemedlem, der bor i Nuuk, på eget initiativ hentet den tilskadekomne dreng og hans familie og sejlet dem til hovedstaden. Steffen Andersen Poulsen besluttede sig nemlig for at leje en båd i Nuuk og sejle frem og tilbage for at sikre, at drengen får behandling hurtigst muligt. 

Den treårige dreng er nu i Dronning Ingrids Hospital og bliver tilset af læger.

KNR forsøger at få en udtalelse fra sundhedsvæsenet. 

Dea Poulsens appel på facebook er hidtil blevet delt over 1700 gange.

Lige efter bogen

Ifølge Sundhedsvæsenet er behandling af drengen med den brækkede arm gået helt efter bogen.

- Det er naturligvis beklageligt, at familien ikke har følt sig optimalt behandlet. Den udførte behandling af patienten – gipsskinne på arm og smertebehandling – er dog korrekt. Proceduren er fulgt.

- Der er anlagt en gipsskinne for at stabilisere bruddet. Der opnås smertefrihed ved korrekt lejring af armen, som forældrene er informeret om (F.eks. at lægge armen uden på dynen) samt via ordination af Pamol.

- Vi er desværre også i sundhedsvæsnet udfordret af logistikken. Drengen var blevet sat på første forbindelse til Nuuk, som var om fredagen, hvilket sundhedsfagligt er fuld forsvarligt, skriver cheflæge Anne Marie Ulrik til KNR.

Den treårige dreng bliver ifølge KNR's oplysninger opereret i morgen, onsdag den 7. juni.