Eleverne lærer fransk i Isertoq

Bonjour madame, siger en dreng i den østgrønlandske bygd Isertoq.Der bor kun 74 personer i bygden, men alligevel er nogle de 13 elever fra skolen Isertup Alivarpia begyndt at snakke en lille smule fransk.
Foto © : Christensen Rita
Skrevet af Paarnaq Hansen
03. januar 2016 14:10

Det er fordi der bor en fransk kvinde i Isertoq, hun er lærer og underviser børnene i forskellige fag - bare ikke fransk.

Men børnene har været nysgerrige, og har alligevel lært lidt i frikvarterene.

- Så har jeg begyndt at lære dem ord som bonjour, comment vas-tu, quel temps fait-il. Dog har jeg kun undervist dem meget lidt, måske omkring ti gange, siger den 46-årige franske lære Anna Mornet.

Læs også Nakuusa lancerer e-bøger til 3-6 årige

Et af børnene er 12-årige Mala Haraldsen, han fortæller, at fransk er et spændende sprog. Og her fortæller han lidt om, hvad han har lært.

- Je m'appelle Mala, Det betyder jeg hedder Mala, siger Mala Haraldsen og fortsætter.

- très bien merci det betyder jeg har det godt, siger Mala Haraldsen fra Isertoq, som har lært de franske ord fra Anna Mornet.

Læs også VIDEO Jul som i gamle dage

Anna Mornet har længe haft en stor interesse for Grønland. Hun har læst mange bøger om landet før hun over hovedet tænkte på flytte hertil. En dag spurgte personen i bogbutikken, hvorfor hun ikke tog til Grønland.

Først havde hun troet, at det ville være for dyrt og svært at komme og sagde, at hun ikke var typen der udforskede. Men interessen sejrede til sidst.

Læs også VIDEO I dag udkommer årets julemærke

 Først kom hun kun på ferie for at besøge en familie i Ilimanaq syd for Ilulissat et per gange. Men siden 2012 valgte hun at flytte til Isertoq.

- Derfor har jeg besluttet at jeg skal bo i Grønland, og jeg har valgt Østgrønland, fordi jeg synes det er den smukkeste kyst, siger den franske lære fra Isertoq Anna Mornet.