Dronning Margrethe bliver fejret i København på lørdag

Ti måneder efter den oprindelige dato kan Dronning Margrethe lørdag fejre sit 50 års regentjubilæum i Københavns gader.
Dronning Margrethes 50 års jubilæum som regent er blevet udskudt flere gange. Lørdag fejres hun fra balkonen på Københavns Rådhus. Foto © : Scanpix
07. november 2022 10:48

På lørdag 12. november 2022 bliver Dronning Margrethe fejret i Københavns gader og på Københavns Rådhus for at have siddet som monark i 50 år.

Egentlig er den rette dato for jubilæet 14. januar i år. Men fejringen af 50 års jubilæet er blevet udskudt af flere omgange.

I vinter havde conorapandemien stadig fat i Danmark, og derfor blev den ugelange fejring af Dronning Margrethe udskudt til september.

Men få dage før festlighedernes start tikkede nyheden ind om den britiske Dronning Elisabets død. Efter ønske fra Dronning Margrethe blev fejringen derfor udskudt igen.

LÆS OGSÅ Dronningens 50-års regeringsjubilæum bliver beskåret

Dog valgte hun at holde fast i et gallataffel for politikere, kendte og kongelige, som blev afholdt 11. september på Christiansborg Slot.

Dronningen blev desuden fejret med en gallaforestilling i Det Kongelige Teater.

Og på lørdag er det så offentligheden, der får mulighed for at fejre monarken, når Dronningen ankommer til Københavns Rådhus klokken 13 dansk tid eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

Umiddelbart efter træder Dronning Margrethe ud på balkonen mod Rådhuspladsen.

Herefter vil hun blive modtaget af overborgmester i Københavns Kommune, Sophie Hæstorp Andersen (S), som vil holde en tale for Dronninngen, hvorefter arrangementet slutter med en frokost og underholdning i Rådhushallen.