DR samler musikinstrumenter ind til Grønland

DR bringer musikinstrumenter med til Grønland i forbindelse med programmet Julehilsen fra Grønland, der i år sendes til og ikke fra Danmark.
Foto © : KNR/Arkiv
30. oktober 2014 07:19

Og musikinstrumenterne skal foræres væk, og nogen af dem  kan meget vel havne i hænderne på ét af børnene på Børnehjemmet Uummannaq.
 
På Børnehjemmet Uummannaq giver man børnene mulighed for at lære at spille på et instrument og for at spille med i et lille symfoniorkester - efter sigende det nordligste  i verden. Desuden har der siden 2011 været tilknyttet to faste musiklærere til børnehjemmet.

LÆS OGSÅ Julehilsen i år ikke TIL men FRA Grønland

Og børnehjemmet er allerede blevet en shaker rigere i forbindelse med donationen. Den har sangerinden Julie Berthelsen nemlig doneret.
 
- Vi har vores musikprojekt, og betyder det selvfølgelig, at vi har en masse udgifter til instrumenter; og det er jo klart, at det begrænser vores aktiviteter, fordi vi har et budget som vi er nødt til at følge, forklarer projektchef René Christensen fra børnehjemmet i Uummannaq til DR's P2 Puls.
 
- Der er meget rummelighed i vore musikprojekt og det er en anden måde at tænke musikundervisning på, end man måske kender fra de traditionelle musikskoler. For eksempel er der mange af vores børn, der spiller fire eller fem gange om ugen, men så kun spiller tyve minutter hver gang, forklarer René Christensen, der også pointerer, at det vil være en kæmpe hjælp, hvis der bliver foræret nogle instrumenter fra Danmark.