DF’er: Flere grønlandske varer skal sendes til EU

Kendskabet til grønlandske varer skal udbredes inden for EU. Sådan lød ønsket fra Grønland på et møde Vestnordisk Råd i Nuuk i denne uge. Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann lover, at han vil arbejde for at opfylde det ønske i EU-Parlamentet.
Skrevet af Mads Pedersen
23. september 2016 14:21

Grønlandske varer skal fremover have nemmere adgang til EU’s markeder, mener Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti. Han vil derfor arbejde for at øge kendskabet til grønlandske produkter i EU.

Blandt temaerne ved mødet i Vestnordisk Råd var Grønlands lokale udfordringer - herunder den grønlandske handel med EU, som man i Grønland ønsker at styrke. 

- Udfordringerne skyldes særligt det generelt ringe kendskab til grønlandske produkter, som EU som helhed ikke har gjort nok for at understøtte. 

- Kan det lade sig gøre at udbrede EU-systemets kendskab til, hvad Grønland har at tilbyde, håber jeg, nogle af de udfordringer kan imødegås, siger Jørn Dohrmann i en pressemeddelelse.   

Han håber, at man ved at få politikere fra europæiske lande til Grønland og introducere dem til vores historie, traditioner og kultur kan være med til at, EU-parlamentarikerne bliver klogere på, hvad Grønland er for en størrelse, og hvad landet har at byde på af grønlandske produkter.