Sort engel opfølger succesfuld debutroman

Den nye grønlandske krimi 'Den Sorte Engel' bliver præsenteret i boghandlen Atuagkat på fredag i Nuuk.
Foto © : Milik
06. juli 2017 15:03

Krimien er opfølger til den anmelderroste bog 'Frosne Beviser'. Den nye bog foregår i Uummannaq, men hovedpersonen Sika Haslund er den samme, fortæller forfatter Nina Von Staffeldt. 

- Jeg holder meget af Uummannaq. Jeg har været der flere gange, og så fik jeg den her idé om, at det ville være spændende at skrive noget, der foregår der, og så blev det sådan, siger hun. 

Von Staffeldt første bog 'Frosne beviser', som foregår i Nuuk og Sisimiut, blev rost af anmelderne og Nina Von Staffeldt modtog Årets Debutantdiplom fra Det Danske Kriminalakademi. 

Men selv som succesfuld forfatter, kan det give lidt uro i kroppen, når man skal præsentere en ny bog for publikum. 

- Jeg er lidt spændt og har lidt i maven. Det er altid spændende, hvordan bogen bliver modtaget, siger Nina Von Staffeldt.

LÆS OGSÅ Grønlandsk krimi får debutpris

Bogen 'Den Sorte Engel' udkom i Danmark for en måned siden, og de første reaktioner på bogen er nået frem til forfatteren:

- Der har være nogle reaktioner fra læsere, og de er heldigvis positive, så vi krydser finger, og jeg håber, at 'Den Sorte Engel' bliver modtaget lige så godt som 'Frosne beviser' som blev, siger forfatter Nina Von Staffeldt til KNR.

Bogens titel er inspireret af fjeldet Maammorilik ved Uummannaq, der også bliver kaldt 'Sorte Engel'. En stor del af handlingen i bogen foregår netop her, slutter forfatteren.