Demokraterne: Alle skydevåben skal registreres og i aflåste skabe

Demokraterne vil have registreret samtlige skydevåben i Grønland. De skal også opbevares i aflåste våbenskabe. Det gælder også fangernes.
Moskusokser Foto © : Jens Christian Knudsen/KNR
26. marts 2016 15:16
Versionist Sara K. Jakobsen

Formålet er at nedbringe antallet af tragiske vådeskudsulykker, siger medlem af Inatsisartut, Justus Hansen:

- Vi ser desværre alt for mange ulykkelige tilfælde. Både her  i Tasiilaq for nylig med en 9-årig dreng, der døde og de andre vådeskudsulykker, der sker hvert år.

Derfor foreslår Justus Hansen at alle skydevåben i Grønland skal registreres. Og at de skal opbevares i aflåste våbenskabe. Det gælder også fangernes:

- Og her mener jeg alle fangere, også fritidsfangere og fritidsjægere. Alle, der har våben, skal registrere deres våben, og de skal være aflåst, siger Justus Hansen til KNR.


Krav om ren straffeattest

Folk skal også kunne fremvise en ren straffeattest, før de kan købe våben. Det vil nemlig afskære kriminelle fra at kunne købe dem, siger Justus Hansen:

 - Den kriminelle, som har begået en forbrydelse med et våben, og som vil købe et våben nede i den lokale butik skal ikke have mulighed for det.

 

Læs også Politiet ønsker politisk debat om aflåste våbenskabe

 

Med forslaget om en skærpet lovgivning følger Demokraterne op på vicepolitinspektør, Viggo Johansens opfordring til debat i KNR for nylig om indførelse af obligatoriske våbenskabe:

 - Set med politiøjne vil det jo rent faktisk indebære, at de her våben ikke falder i de forkerte hænder, sagde Viggo Johansen blandt andet med henvisning til, at det kunne være en måde at undgå de anslåede 2 - 4 vådeskudsulykker, der i gennemsnit sker i Grønland hvert år, nogle med dødelig udgang. Ofte er der også børn involveret.

- Jeg vil ikke være vidne til flere vådeskudsulykker, hvor børn og unge og selvfølgelig også voksne begår mord med de her ladte våben, slutter Inatsisartut-medlem hos Demokraterne, Justus Hansen, som vil arbejde for et beslutningsforslag i Inatsisartut om at indføre en skærpet våbenlovgivning i Grønland.