Delte meninger om isbjørnebestanden i Canada

I USA mener man, at antallet af isbjørne daler. I Canada er opfattelsen dog en helt anden. Her mener man, at bestanden er stabil eller måske vokser.
Foto © : Vilhelm Lynge Hard /KNR

Igennem de sidste fem år, har Canada haft et velorganiseret program for at overvåge isbjørnebestanden.

Desuden har Inuit-fanger-organisationer på Baffin-øen foretaget deres egne undersøgelser, der alle viser, at bestanden er stabil eller måske endda vokser.

Den melding går stik imod de amerikanske videnskabfolk der mener, at antallet daler.

Canadas miljøminister, Leona Aglukkaq har derfor i denne uge holdt et møde i USA sammen med canadiske inuitfangere for at diskutere isbjørnesituationen med amerikanske embedsmœnd og organisationer.

 

Inuit har en unik forståelse af det arktiske miljø

Ministeren udtalte til pressen, at hun som Inuk er stolt af, at det canadiske administrationssystem tager højde for både videnskabelige meninger og for inuits tradionelle viden.

- Canadas inuit har en unik forståelse af det arktiske miljø, fordi de har levet der I tusindevis af år og derfor bliver administrationen af isbjørne bedre, når vi lytter til Inuit, siger hun.

Leona Aglukkaq udtalte videre, at hun håber, at mødet vil øge både den amerikanske og den internationale forståelse for, hvor vigtig isbjørnejagten er for inuit.