Delte meninger om Enoksens nytårstale

06. januar 2005 16:43

Et af de seneste kritikpunkter mod Landsstyreformand Hans Enoksen er nytårstalen. Landsstyreformanden nævnte ikke flodbølgen i Asien med et eneste ord i talen, og det er blandt andet faldet ugeavisen Sermitsiak for brystet.

Avisen går i dagens leder ikke af vejen for at håbe på, at han snart bliver udskiftet.

"Enoksens nytårstale var en alenlang takketale, hvor så godt som alle – bortset fra naturligvis pressen, som er skyld i alle landets fortrædeligheder – fik en varm hilsen med på vejen. Det er bare ikke nok."

Sådan står der i dag i Sermitsiaks leder, der fortsætter med at efterlyse visioner, og hen mod slutningen konstaterer, at Enoksen konstant klokker i det.

Radioavisen gik på gaden for at høre om folk deler Sermitsiaks forargelse over talen. Skal man tro denne ministikprøve, er befolkningen delt i spørgsmålet.

- Jeg synes talen var meget positiv. Han nævnte vores eget samfund, men jeg synes han er dygtig nok. Han er jo fra en bygd og han har nået meget, lyder én vurdering.

En anden Nuuk-borger derimod har ikke så høje tanker om nytårstalen og Enoksens evner.

- Den er ikke anderledes end jeg havde forventet fra en, der har modtaget årets Uvak. Og han kvalificerer sig allerede til at modtage dette års Uvak også.

Prisen som Årets Uvak bliver uddelt af Sermitsiak i næste uge, hvorimod der som bekendt går næsten et år til næste nytårstale.