De tabte rejekvoter skal indhentes ved torskefiskeri

Naturinstituttet anbefaler, at rejekvoten i Vestgrønland sættes ned fra 85.000 til 60.000 ton i 2015. Men GA mener dog, at man kan indhente den tabte indtjening på torskefiskeri.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
06. oktober 2014 14:35

Selvom biologerne har anbefalet, at der ikke bør fiskes torsk i Vestgrønland, så vil Polar Seafood og Royal Greenland erstatte kvoterne med 25.000 ton udenskærstorsk i Vestgrønland.

- Vi synes, at vi har nogle andre planer, der er bedre, nemlig at vi vil forsøge at kompensere for de manglende rejer, som rejefartøjerne mister, ved at begynde at fiske torsk, siger formanden for Brancheudvalget for Fiskeri, Henrik Leth til KNR.

Læs også Biologerne: Rejen under alvorligt pres

Samtidig er arbejdsgiverforeningen uenig i biologernes vurdering af mængden af torsk, derfor vil de nu lave forsøgsfiskeri på torsk.

- Vi mener faktisk ikke, at biologerne har ret i den antagelse om mængden af torsk. Vi ser mange flere torsk derude, end de siger. Der mener vi, at vi skal igangsætter noget forsøgsfiskeri, så vi kan lave noget kommercielt fiskeri, der dækker hele året og ikke bare den korte periode hvor biologerne laver survey, siger Henrik Leth.