De Panamerikansk mesterskaber afvikles i Nuuk

I 10 dage i slutningen af juni 2018 skal Grønland være vært for de panamerikanske håndboldmesterskaber for mænd. Kurt Lauritsen repræsenterede Grønlands Håndboldforbund ved kongressen i Argentina, og han har en forklaring på hvorfor Grønland fik tildelt mesterskaberne?
Foto © : Grønlands Håndbold Forbund
Skrevet af Karsten Sommer
31. juli 2016 17:15

- Det der gjorde udslaget er nok at Grønland har været med ved stort set alle de Panamerikanske mesterskaber og har gjort et godt indtryk. Og folk vil gerne op og se Grønland og opleve grønlandsk håndbold. Og det bliver i Nuuk mesterskaberne afvikles - det er det eneste sted med 2 store haller, og det er nødvendigt, for at afvikle de mange kampe, siger Kurt Lauritsen.


Alle de 12 hold skal spille 5 indledende kampe, samt placeringskampe og finale på de 10 dage mesterskaberne varer.
Og det bliver flere verdensklassehold der lægger vejen forbi Nuuk i juni 2018. Blandt andet Brasilien, Argentina, USA, Canada og muligvis Cuba. Og hvordan vil man så financiere at få så mange håndboldspillere til Nuuk?


- For at gøre det økonomisk muligt, vil der blive chartret et fly, der henter spillerne i enten Mexico eller Panama, som så flyver til Kangerlussuaq - og derfra videre til Nuuk. Financieringen sker dels fra de enkelte lande, der betaler et deltagergebyr, mens chartermaskinen skal financieres i fællesskab af GHF, det internationale håndboldforbund IHF og PATHF - det panamerikanske håndboldforbund. Budgettet er på 10 millioner, så der skal skaffes flere penge, så det hele kan løbe rundt, siger Kurt Lauritsen til Radioavisen.


Det er blandt andet de gode erfaringer fra Arctic Winter Games tidligere i år, der har givet håndboldforbundet blod på tanden til at ansøge om værtsskabet.


- Det, og også at både Selvstyret, Grønlands Idrætsforbund, Elite Sport Greenland og Kommuneqarfik Sermersooq har opfordret til at få flere store arrangementer til Grønland. Og så synes vi også at vi efterhånden har et håndboldlandshold, der kan spille med om VM-pladserne, siger Lauritsen.

Og Håndboldforbundet håber også at begivenheden i 2018 vil sætte skub i de mange talentfulde håndboldspillere her i Grønland.


- Vi håber da at spillerne allerede nu tager træningstøjet på. Det kræver ikke bare træning tre måneder før, men i årevis op til kampene. Men det tror vi også på at de vil gøre, slutter Kurt Lauritsen fra Grønlands Håndboldforbund.