Dansk teleselskab tilbyder mobiltelefoni i Grønland - i en periode

Det er muligt at bruge sit danske abonnement i Grønland i en periode, uden at man skal betale ekstra. Man kan bruge sit danske CBB mobil abonnement i Grønland i et halvt år, uden at det vil koste det hvide ud af øjnene.
Man kan bruge dansk abonnement i Grønland Foto © : Phil Campbell/Flickr Creative Commons
Skrevet af Nita Jul Larsen
11. september 2017 08:00

CBB mobil bekræfter over for KNR, at man - så længe man har en dansk folkeregister adresse - kan bruge sit danske nummer i Grønland.

Man kan bruge sit danske nummer i Grønland i 4 måneder. Det kan være til gavn for grønlandske studerende, der tager hjem på ferie, eller hvis man skal være i Grønland i en kortere periode.

For det er ikke billigt, at være forbruger af Tele Posts produkter, når man sammenligner det med CBB mobil.

Der er en stor prisforskel. Hos Tele Post skal man betale 1049 kroner for 10 gigabyte, hvis man har Tusass Plus, hos CBB kan man nøjes med at betale 199 kroner om måneden for samme antal gigabyte.

LÆS OGSÅ Prisnedsættelser hos Tele Post

Monopolet bliver ikke brudt

Dette er faktisk helt lovligt og er en del af en aftale som CBB har lavet hos Tele Post.

- Som Tele selskab så er vi i naturlig konkurrence med hinanden, men den her ydelse er en som CBB mobil køber af os, så på den måde så er det noget, som vi sælger dem, siger kommunikationschef for Tele Post, Arnakkuluk Jo Kleist.

Tele Post har monopol på mobilmarkedet, men det er ikke et problem, når man som dansk mobilselskab bruger sin roaming i Grønland.

- Det er ikke et brud på monopolet, det er sådan at CBB mobil har en roaming aftale med Tele-Post, de køber den service af os, på samme måde som vores kunder også kan roame i andre lande når vi har aftaler med andre teleselskaber i andre lande.