Dansk minister beskyldt for at plagiere

Den danske uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) bliver kritiseret for at have snydt i sin ph.d.-afhandling fra 2012.
Esben Lunde Larsen. Foto © : Steen Brogaard/ft.dk
26. november 2015 09:38

Det sker, efter DR og Ekstra Bladet har fundet afsnit i ministerens afhandling, som tyder på at være kopieret fra en bog.

DR har brugt programmet PlagScan, som bl.a. tyske universiteter bruger til at gennemgå studerendes afleveringer for at kontrollere eventuelt snyd eller plagiat - altså kopiering fra værker.

Og ved at gå ministerens teologi-afhandling igennem programmet, viste det sig, at der bl.a. i afhandlingens konklusion er tegn på kopieret materiale.

Det er problematisk, siger Bente Hagelund, der er tidligere sekretariatschef på Det Teologiske Fakultet i København, til DR.

- I konklusionen forekommer en passage, som må opfattes som plagiat, fordi forfatteren ikke har anført en litteraturhenvisning. Konklusionen kommer til at fremstå som noget, han selv har fundet ud af, mens det i virkeligheden er noget, som andre har fundet ud af.

Programmet har også fundet 17 sammenfald med to offentlige hjemmesider.
Esben Lunde Larsen, at han kan have begået fejl i afhandlingen, men han afviser over for DR, at der er tale om bevidst snyd.