Corona har medført 300 millioner færre turister globalt 

På grund af corona har den globale turistindustri tabt 2030 milliarder kroner fra januar til maj, vurderer FN. 
Fra januar til maj har der været omkring 300 millioner færre turister verden over. Det viser en opgørelse fra FN's turistagentur, UNWTO.  Foto © : Kazuhiro Nogi/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
29. juli 2020 10:09

Da det smitsomme coronavirus brød ud omkring årsskiftet, satte det i løbet af få måneder en brat stopper for ferierejser på tværs af alle landegrænser. 

Fra januar til maj har der været omkring 300 millioner færre turister verden over. Det viser en opgørelse fra FN's turistagentur, UNWTO. 

Og ligesom her i Grønland kan det globalt i høj grad ses i turistindustriens omsætning. 

Coronakrisen har således kostet den globale turistindustri 320 milliarder dollar i perioden fra januar til maj, vurderer UNWTO. 

Beløbet svarer til svimlende 2030 milliarder danske kroner. 

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq om corona-krav til krydstogtskibe: Folk skal beskyttes

Ifølge UNWTO's generalsekretær, Zurab Pololikashvili, bør alle sejl sættes til for at hjælpe turistindustrien tilbage på benene, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt. 

- Det dramatiske fald i den internationale turisme sætter millioner af menneskers levebrød i fare - også i udviklingslandene, siger han i en pressemeddelelse på organisationens hjemmeside. 

Alene i maj var der et fald på 98 procent i antallet af turister verden over sammenlignet med maj 2019. 

Det ventes heller ikke, at den internationale luftfart vil være tilbage på et normalt niveau lige foreløbig. 

Ifølge den globale luftfartsorganisation IATA vil flytrafikken tidligst nå tilbage på det tidligere niveau i 2024. Det skriver nyhedsbureauet AFP.