Canadisk inuit diskuterer selvmord

Nunavuts regering har afholdt i samarbejde med den canadiske regering og ICC Canada en tre dages konference i Iqaluit om mental sundhed.
29. marts 2015 12:33

Konferencen er et led i et Arktisk Råd-initiativ. Leona Aglukkaq, som er formand for det Arktiske Råd, indledte konferencen og bød de over 100 deltagere fra de cirkumpolare egne velkommen.

Duane Smith fra Inuvik, som er ICC-Canadas præsident, talte i sin indledning om de fuldstændig uacceptabelt høje antal af selvmord både blandt Inuit ungdom i Canada og i andre lande.

Læs også Kaotisk at søge hjælp for selvmordstruede

- Dette møde er så vigtigt, for det er noget, der kommer os alle ved, og det er noget, vi derfor bør tale om. Det her handler ikke blot om statistikker, det handler om vores familie, vores venner, vores kollegaer og om dem, der bliver efterladt, sagde Duane Smith.

 

Mange grunde til selvmord

Han sagde også, at der mange forskellige grunde til at så mange unge begår selvmord.

Det gælder både de økonomiske muligheder, klimaforandringer, arbejdsløshed, historiske traumer fra kolonitiden, dårlige og overfyldte boliger, fattigdom, narkotika misbrug og mangel på sund og tilstrækkelig mad.

Læs også Mange siger stadig nej til livet

Selvmordsproblematikken er så vigtig, at det også vil blive diskuteret i næste måned i New York ved det årlige møde i FNs permanente forum for oprindelige folk.