Briter sejler i kajak fra Grønland til Skotland

Eventyrerne Olly Hicks og George Bullard vil ro fra Grønlands østkyst til Skotland på seks uger. Meget tyder på, at de to mænd vil lykkedes med deres mission, som de kalder 'The Greenland to Scotland Challenge'.
Foto © : Google Maps
Skrevet af Kenneth Elkjær
30. august 2016 04:59

Turen er et personligt eventyr, men de to briter vil også udforske et gammelt mysterie. I 1700-tallet var der reporter om mystiske personer, der kom til Skotlands kyster. Ingen forstod, hvad de sagde, og de sejlede i små underlige både.

Det er aldrig blevet bekræftet, men en teori lyder, at det var inuitter, der var kommet til Skotland fra de arktiske egne i kajakker. Men kan det overhovedet lade sig gøre at sejle den lange vej i en kajak? Det er de to mænd i gang netop nu i gang med at undersøge i egen kajak. 

Ekspeditionen efter planen. På Olly Hicks' hjemmeside kan man følge deres rute direkte på et interaktivt kort, der viser, at de er nået halvvejs fra Færøerne til Skotland, som er deres endelige mål. En rute, der har budt på fantastiske og barske naturoplevelser.

- Der er øer, der er høj sø. Vi har oplevet storme, kuling, isbjørne, hvalrosser og isbjerge, siger Olly Hicks til CNN.


Artiklen fortsætter under billedet

Olly Hicks har tidligere tilbagelagt turen mellem USA og Storbritannien i kajak alene i en alder af 23 år. Men der er stadig ting på havet, der overrasker ham.

- Jeg tror, vi har undervurderet ensformigheden i at padle, siger han om livet i den syv meter lange specialbyggede kajak, hvor de har levet i op til fire dage i streg.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Hicks og Bullard nærmer sig med hastige padletag Skotland. Hvis de når i mål, vil de være de første moderne eventyrer, der tilbagelægger strækningen i kajak.

Historien byder dog på endnu mere imponerende ekspeditioner, end den de to herrer snart har gennemført. I 1930'erne sejlede Oscar Speck 50.000 kilometer fra Tyskland til Australien i en kajak, og i 1950'erne tilbagelagde Hannes Lindemann 5000 kilometer fra de Kanariske Øer til Caribien.