Borgmester er utilfreds med krydstogtafgift

Bedre end ingenting - men ikke nok, lyder det fra Palle Jeremiassen om de nye krydstogtafgifter.
Ved årsskiftet blev der indført nye passagerafgifter, der betyder, at krydstogtskibene skal betale ekstra, hver gang de anløber en havn her i landet.  Foto © : KNR
21. april 2024 14:26

De traver rundt i gaderne med matchende jakker og vandrestøvler og tager billeder af alt. Og nu er krydstogtsæsonen så småt startet igen.

Sidste år satte antallet af skibe rekord: 480 lagde til i byerne. Og det fik Palle Jeremiassen (løsgænger), der er borgmester i Avanaata Kommunia, til at efterlyse en måde for kommunen at tjene penge på.

For krydstogtturisterne går kun i land i få timer, inden skibet sejler igen. Og i en af landets mest turistede byer, Ilulissat, så borgmesteren gerne, at kommunen kunne tjene mere på de mange gæster.

Nu er der hjælp på vej til Palle Jeremiassen og hans borgmesterkolleger. For ved årsskiftet blev der indført nye passagerafgifter, der betyder, at krydstogtskibene skal betale ekstra, hver gang de anløber en havn her i landet. Den er på 50 kroner per passager.

Men det er ikke meget, mener borgmesteren.

- Jeg kunne have været mere fortrøstningsfuld, siger han.

Han foreslog sidste år, at afgiften skulle være på 150 kroner per person.

- Vi krævede, at den var højere. Men vi ser det som en start, og vi er glade for, at der kommer en afgift.

17 millioner ekstra i landskassen

Med de krydstogtsanløb, der indtil videre er registreret hos Visit Greenland for i år, vil de nye afgifter generere cirka 17 millioner kroner ekstra til landskassen. Det viser KNR’s beregninger.

Samtidig kan kommunerne se frem til mere end 18 millioner kroner i et nyt miljø- og vedligeholdelsesgebyr. Penge som skal investeres lokalt i turismen igen.

De nye passagerafgifter

  • Krydstogtskibene skal fra i år betale 50 kr. pr. passager pr. havneanløb eller opankring ved én af landets 19 havne.
  •  Samtidig kan kommunerne også kræve op mod 50 kr. pr. passager pr. ilandsættelse i et miljø- og vedligeholdelsesgebyr.
  • Fire af landets kommuner har valgt at kræve det fulde gebyr, mens Kommune Qeqertalik har valgt at halvere prisen og dermed opkræve 25 kr. pr. passager pr. ilandsættelse.
  • Udover passagerafgifterne fordobles den normale havneafgift også for skibe, der er mere end 30.000 bruttoton.

Avannaata Kommunia får efter planen 43.361 krydstogtturister på besøg denne sommer. En masse mennesker, som ikke bare kan klare sig med godt vejr og højt humør.

Det kræver en del at få en masse krydstogtsgæster til byen, fortæller Palle Jeremiassen:

- De besøgende har brug for bedre miljø, bro- og toiletfaciliteter, og vi skal selv dække udgifterne, siger han.

 Penge skal bruges lokalt

Avannaata Kommunia får forventeligt 2,1 millioner kroner i passagerafgifter i år. Og kommunerne råder selv over miljø- og vedligeholdelsesgebyrerne. Men Palle Jeremiassen mener, at pengene skal bruges der, hvor indtægterne kommer fra:

- Min holdning er, at hvis de lægger til i Ilimanaq, så er det der, pengene skal bruges. Hvis de lægger til i Tasiusaq, så er det der, pengene skal bruges, siger han.

Der kom over 19.000 krydstogtturister i land i Avannaata Kommunia sidste år.