Blåstempling af Transparency Greenland øger troværdighed

Det bliver nemmere for Transparency International Greenland, TIG, at samarbejde med andre landes afdelinger af den korruptionsbekæmpende organisation nu, hvor den grønlandske organisation er blevet et fuldgyldigt medlem af Transparency International.
Anita Hoffer Foto © : Transparency International Greenland
02. juli 2015 10:27

Formand Anita Hoffer betragter den nye status som en blåstempling af det arbejde, som udføres her i landet. Den betyder blandt andet, at TIG kan søge støtte hos moderorganisationen.

- Vi får lidt mere rygdækning end tidligere. Det at være medlem af den internationale organisation gør os mere troværdige og betyder, at vi har nogen, der kan hjælpe os på nogle områder, hvor vi måske ikke selv ved, hvordan vi bedst håndterer det, siger formand Anita Hoffer til KNR.

Som noget nyt får TIG også indflydelse på den internationale forening i form af stemmeret og mulighed for at komme med input til deres strategi.

TIG er blevet tjekket grundigt efter i sømmene for at opnå status af fuldgyldigt medlemskab. En arbejdsgruppe har så vurderet, at den grønlandske organisation opfylder alle betingelserne. 

 

Lærer af Mongoliet

Formanden for den grønlandske afdeling påpeger, at den nye status skaber nye muligheder.

- Det er sjovt nok, at det er nogle forskellige ’chapters’ (medlemmer, red.), som vi faktisk kan lære rigtigt meget af. Nogen, som man ikke umiddelbart ellers havde troet - som Mongoliet eller nogle af de andre lande, som har et stort land og en lille befolkning, siger Anita Hoffer.

Der følger ikke penge med medlemsskabet, men alligevel håber Hoffer, at den nye status vil gøre det lettere at finde penge til projekter.

- I forhold til fundraising, så betyder det også, at vi nu lever op til de krav, som gør fondene trygge, fordi vi er blevet blåstemplet, siger Transparency International Greenlands formand, Anita Hoffer.

Foreningen blev stiftet tilbage i 2011 og arbejder aktivt for at forebygge og oplyse om de skadelige effekter ved korruption i et samfund som det grønlandske.