Biskoppen er stærkt utilfreds med KNR

Landet biskop er stærkt utilfreds med, at KNR er stoppet med at sende bibeloplæsninger.
Skrevet af Jaaku Lyberth
16. september 2016 05:44

95 procent af den grønlandske befolkning er knyttet til den kristne tro, og de har brug for at starte dagen med bøn og salmesang, begrunder Sofie biskop Petersen sin kritik.
 
Men KNR  er hele nationens radio, der skal være alsidigt og ikke skal priotere bestemte religioner, lyder svarer fra public service stationen.

- Jeg kan ikke forstå, at man bruger det som begrundelse, siger biskop Sofie Petersen. 

- Mere end 95 procent af den grønlandske befolkning er knyttet til kristendommen, så jeg har meget svært ved at forstå den begrundelse, siger Biskop Sofie Petersen, der på baggrund af henvendelser fra menighedsmedlemmer, provster og af menigheden i Grønland har sendt et brev til KNR ´s direktør og formanden for KNR´s bestyrelse om at genoptage programmet.

Biskop bakkes op af menighedsrådet i Nuuk

Hun bakkes op af formanden for menighedsrådet i Nuuk, der ligeledes har appelleret til KNR.  

- Bibiloplæsningerne i KNR radioen er meget vigtige. Det er ikke kun teksterne fra bibelen, det handler om, men det er også fadervor og velsignelsen, og det er en rigtig god måde at starte en dag på, siger Suso Heinrich, der er formand for menighedsrådet i Nuuk. 

Radiochef i KNR, Masana Egede, fortæller, at KNR fortsat vil behandle religion som etvhert andet stof i programmet, men understreger:

- Vi har tænkt os grundigt meget om. Det er også meget vigtig at sige, at vi ikke kan være fanebærer for en enkelt religion, men vil skal behandle religioner i vores programmer, siger radiochef  i KNR Masana Egede.

Udsendelser af bibeloplæsninger stoppede den 5. september.