Begrænser salg af energidrikke

Kommune og butikker går sammen for at begrænse salg af energidrikke til skolebørn.
Skrevet af Noah Mølgaard
09. januar 2012 10:50

En række butikker vil fra i dag ikke sælge energidrikke til skolebørn i skoletiden.

Det er ikke unormalt at skolebørn går rundt med en dåse Cult eller Red Bull, som også bliver kaldt energidrikke. Nu vil arbejdsgivere, CSR Greenland og Kommuneqarfik Sermersooq begrænse salget af energidrikke til skolebørn.

Det er en frivillig aftale, der er indgået.

- Den frivillige aftale indebærer, at detailhandelen ser det som en del af deres samfundsansvar at sikre, at børn ikke drikker energidrikke i skoletiden, da der har været eksempler på reaktioner i forbindelse med overdreven indtagelse, meddeler Grønlands Arbejsgiverforening GA.

- Detailhandelen vil omvendt ikke overtage forældrenes ansvar for deres børns opdragelse, men vil gerne hjælpe i det tidsrum, hvor forældrene ikke er sammen med deres børn, lyder meldlingen fra GA.

Fødevarestyrelsen advarer også børn mod at drikke for mange dåser energidrikke. For store mængder koffein, som findes i disse drikkevarer, gør at børn bliver irritable og får mindre koncentrationsevne.

Følgende virksomheder i detailbranchen er med i aftalen: Brugsen, Pisiffik, Spar, Natalies Vin & Gastronomi, Nope Discount og Nivi i Ilulissat, Ilulissat Center Marked samt Super Rema i Uummannaq.