Børnetalsmand glæder sig over Sermersooqs indsats for børn og unge

Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge er glad for de indsatser Kommuneqarfik Sermersooq har oprettet i Nuuk og Tasiilaq for, at nedbringe antallet af børn og unge på gaderne om natten.
Foto © : Tusagassiivik
08. december 2016 06:34

I Tasiilaq er der udvidet pasning af børn i forbindelse med lønudbetaling. I Nuuk har ungdomscenteret længere åbningstider, så børn og unge nu kan overnatte, hvis de ikke kan tage hjem og en særlig ungdomsmedarbejder kontakter de unge der hænger i på gaderne om aftenen.

Og det er nogle virkelig gode initiativer, siger børnetalsmanden.

- Vi ved alle, at forældre har et ansvar for, at sikre deres børn en sund og tryg opvækst, men vi ved også at en del forældre ikke formår, at tage dette ansvar på sig. Børnepasning og forlænget åbningstider har bl.a. betydet færre akutte anbringelser og hjælp til udsatte børn og unge man ikke før har kendt til, siger hun.

Også Kommuneqarfik Sermersooq kalder deres indsatser for en succes.

- Vi har fået børnene væk fra gadehjørnerne. Vi har fået en masse børn i seng i ordentlig tid, og så har vi fået kontakt med tre unge, som er i en sårbar situation, og som vi følger op på, sagde direktør for Forvaltningen for Børn, familie og Skole i Kommuneqarfik Sermersooq, Helene Berthelsen i mandags til KNR.

[[På en typisk aften kommer der omkring 70 børn i NUIF, langt de fleste er fra normalt fungerende hjem, hvor forældrene bare ikke har meget fokus på sengetider. ]]