AWG2016 indgår samarbejdsaftale med Iqaluit by

Repræsentanter fra Arctic Winter Games 2016-sekretariatet er i disse dage i Nunavuts hovedstad Iqaluit, hvor de i går underskrev en sponsoraftale med Iqaluit by omkring brugen af ishockeyhallerne til AWG2016.
Skrevet af Karsten Sommer
12. september 2014 05:12

Derudover har regeringen i Nunavut gået med til, at udlåne skolerne i Iqaluit til AWG2016, uden beregning.

Skolerne skal benyttes til overnatning og aktiviteter under de arktiske vinterlege.

- Det er meget værdifuldt for os, at regeringen og kommunalbestyrelsen vil være med til at gøre AWG2016 til en speciel oplevelse for ishockeyatleterne, der kommer til Iqaluit. Vi møder stor opbakning her i Iqaluit, hvor rigtig mange husker de gode erfaringer fra 2002, hvor Nunavut og Grønland også hjalp hinanden om værtsskabet, udtaler General Manager Maliina Abelsen.

14 ud af de 15 konkurrencer under AWG2016 afholdes i Nuuk

Desuden har de grønlandske AWG-folk haft møder med Iqaluits ishockeyorganisation, kulturfolk, medier, organisationer, mulige sponsorer og andre samarbejdspartnere.

Ved AWG2016 afholdes konkurrencer i 15 sportsgrene. 14 sportsgrene afholdes i Nuuk, mens ishockey som den eneste sportsgren afholdes i Iqaluit.

Ishockey er en populær sportsgren i Canada, og derfor er der stor tilfredshed med, at konkurrencerne afholdes i Iqaluit.