AWG: Yderligere to sølv er i hus

De grønlandske deltagere ved Arctic Winter Games vandt yderligere to sølv medaljer i onsdagens konkurrencer.
Skrevet af Noah Mølgaard
08. marts 2012 08:44

Det var 17-årige Jokum Lange, der vandt sølv i Arctic Sports disciplinen Alaskan Highkick. Og onsdagens anden sølvmedalje blev sikret til Grønland i alpin ski, hvor Nuunu Chemnitz vandt i parallel slalom.

- Jeg er meget tilfreds. Vi har kun fire deltagere med og de andre lande har op mod 12 deltagere. Nu har vi vundet guld, sølv og bronze, siger alpinlandstræner Jens Berthelsen til KNR.

Fodboldholdene klarer sig også godt. Juniordrengene spillede uafgjort 3-3 mod Yukon, hvor målscorerne var Ari Hermann, Inuk Knudsen og Niklas Thorleifsen. Det rækker til en semifinale plads og de skal møde Nunavut i dagens kamp. Der er Grønland storfavorit, da Nunavut ikke har vundet nogen kampe endnu og har indkasseret store nederlag.

Yngrejuniordrengene klarer sig også godt og vandt igår over Nunavut med 8-2, hvor målskytterne var Kaaleeraq Mathiassen 5, Kuluk Hermann 1, Marco Leibhardt 1 og Karsten Andersen 1. De skal i dag møde Alberta, der ligesom Grønland er storfavorit til at nå finalen. Grønland er på en foreløbig anden plads og har slået tre'ren Alaska med 10-4.

Fodboldpigerne har været sikre på medaljekamp allerede inden turneringen, da pigernes aldersklasse kun har fire deltagere. De skal i dag møde Yukon.