Atuarfik Hans Lynge skal udvides fire år efter den åbnede

Det kunne godt ligne mangel på rettidig omhu når, man nu fra Kommuneqarfik Sermersooqs side er nødsaget til at udvide den nye skole i Qinngorput. Det afviser man dog konsekvent fra kommunen side. De mener ikke, man kunne have forudsagt den store tilgang af elever.
Skrevet af Peter Troelsen
01. april 2013 11:09

 

Siden 2010 er der bygget boliger med eksplosiv hastighed i bydelen Qinngorput, og i øjeblikket er der stadigvæk gang i byggekranerne i Nuuks nyeste kvarter. Derfor har man besluttet af Atuarfik Hans Lynge skal udvides i 2015, kun fire år efter skolen blev indviet. Senest har man oprettet en helt ny 1. klasse fra det kommende skoleårs begyndelse. Havde man ikke gjort det, havde man skullet sende en helt klasse fra området ind til byen for at gå i skole.

Tilstrømningen er kommet bag på kommunen, der på den anden side mener, at der er kommet langt flere børn til området, end prognoserne kunne forudse. Man behøver ellers ikke at have noget længerevarende uddannelse for at kunne regne ud, at med i omegnen af 1000 ny beboere i området, vil mindst en tredjedel af dem være børn i den skolepligtige alder. Med det lille regnestykke i baglommen kunne byrådet have undgået et dyrt nybyggeri, hvis man havde fået styr på tingene fra begyndelsen.

Udviklingsudvalget i Kommuneqarfik Sermersooq har besluttet at opfordre Selvstyret til at fremrykke planerne for udvidelsen af Atuarfik Hans Lynge, så projekteringen kan påbegyndes i 2014, og at selve udvidelsen påbegyndes i 2015.

Udviklingsudvalget vil derfor på vegne af elever, forældre og kommunalbestyrelsen bede Selvstyret om at udvise den fornødne rettidige omhu – og sikre børnene og deres forældrene en tryg og sikker skolegang i nærheden af deres hjem.