Arctic Prime solgt

Efter syv år er det slut. Den færøske erhvervsmand Hanus Hansen har trukket sig som bestyrelsesformand for Qaqortoq-virksomhederne Arctic Prime Peductions og datterselskabet Arctic Prime Coasstal, skriver avisen Sermitsiaq.
06. januar 2014 10:52

Anparterne og aktierne i selskaberne er solgt til et islandsk familieforetagende med Gudmudur Kristjansson, Reykjavik i spidsen.

Ingen af parterne ønsker at oplyse noget om overtagelsessummen. Men Hanus Hansen understreger over for Sermitsiaq, at summen i runde tal, opvejer de investeringer, som færingerne har haft i forbindelse med Arctic Prime-selskaberne.

- Vi har mistet mange penge i Grønland, og i tilgift er vi også presset økonomisk på Færøerne. Så da vi fk et rimeligt tilbud fra Island, slog vi til, siger han.

Arctic Prime Production driver i alt tre fabrikker - i Qaqortoq, Nanortalik og i Kuummiut. Sam,tidig driver Arctic Prime Fisheries to større havgående fartøjer, mens Arctic Prime Coastal står for driften af en række mindre kuttere.

I 2012 fik koncernens virksomheder et underskud på ialt 13,7 millioner kroner mod 3,6 millioner året før. Tilsammen havde de tre selskaber en negativ egenkapital på 17,5 millioner kroner.