Arctic Import udfordrer Brugseni og Pisiffik

Arctic Import kaster sig nu for alvor ind i dagligvarekrigen, når de i slutningen af måneden åbner det, som de selv kalder den første discountbutik i Nuuk.
Kommende discountbutik i Nuuk
Kommende discountbutik i Nuuk Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
17. april 2016 14:49
Versionist Connie Fontain

- Når vi åbner Super 1 Aamma Discount, kan forbrugerne se frem til et stort sortiment inden for detailvarer, siger Allan Frost, som er direktør for Arctic import, som står for den nye butik.

Selvom det netop er de lavere priser, som de slår sig op på, kan Allan Frost ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvor meget forbrugerne kan se frem til at spare.

- Nu vil vi afvente, og sende vores første tilbudsavis på gaden, og så vil vi lade kunderne dømme. Vi har ikke været inde og sætte en fast procentsats på.

Prisen er ikke kun afgørende

Lave priser eller ej, Arctic import skal ikke forvente, at det er nok til at få kunderne til at myldre til den nye butik fra dag et af, sådan lyder det fra en underviser i handel på Niuernermik Ilinniarfik i Nuuk. 

- Vores indkøbsadfærd er, at vi gerne vil have det hele under samme tag, siger Frederik Lundblad.

Han henviser til, at man både i Brugseni og Pisiffik kan få det meste i modsætningen til discountbutikkerne.

Det er derfor en mindre butik og en mere logisk logistik, hvor varerne eksempelvis køres direkte fra havnen til butikken i stedet for til et dyrt lager, der skal være med til at holde priserne nede og ifølge Arctic Import netop være det, som skal lokke kunderne til deres nye butik.

- Vi har sparet gevaldigt meget på kvadratmeterne, og vi har sparet på håndteringen af varerne, der kommer til butikken.

Flere butikker kan være på vej

Selvom Arctic Import i forvejen har flere butikker rundt omkring i landet, er det for tidligt at sige, om de også bliver omdannet til discountbutikker.

- Vi har valgt at sige, nu må vi lige se, hvordan det bliver modtaget, der er sikkert også nogle ting, som skal korrigeres lidt. Vi er selvfølgelig åben for at se at kunne åbne andre steder, hvis det her bliver en succes.