Antallet af fiskerilicenser er steget

Antallet af fiskere, som har fået licens til at fiske i hele Grønland er steget markant i de seneste to år - fra 2.200 i 2013 til 2.800 i år. Tallet omfatter både ejere af fiskefartøjer og joller.
13. maj 2015 05:19

Størst er stigningen i antallet af licenser til fiskeri efter hellefisk i det såkaldte område 46, som dækker hele Grønland - undtagen strækningen fra Qasigiannguit til Kullorsuaq. Her var der for to år siden 340 licenshavere nu er tallet næsten fordoblet til 634 i år.

I forvaltningsområderne Diskobugten, Uummannaq og Upernavik, i det såkaldte område 47, er antallet af licenshavere er også vokset. For to år siden havde jollefiskerne 789 licenser - i år er tallet på 812 licenshavere.

LÆS OGSÅ Enoksen: Lad fiskerne beholde deres licens

Også antallet af fartøjs- og jolleejere med licens til fiskeri til fiskeri efter torsk i hele Grønland er steget. I 2013 var der 1.071 licenshavere i 2013 - i år er der 1354. Det svar til en stigning på 283.

 

I tråd med fiskeripolitikken

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse udtaler er tilfreds med udviklingen.

- Den er i tråd med vores fiskeripolitik, understreger han med henvisning til, at koalitionens målsætning netop er at der udstedes flere fiskerilicenser.  

Ifølge koalitionsaftalen skal udstedelsen af fangstbeviser og fiskerilicenser iøvrigt i fremtiden foretages af kommunerne.