BILLEDER Anders Lund Madsen klar med dokumentarserie fra Ittoqqortoormiit

Ittoqqortoormiit har haft besøg af Anders Lund Madsen, som har lavet fire udsendelser fra den østgrønlandske by. Det skriver DR.dk.
17. november 2015 05:34

Den nye dokumentarserie har fået titlen ’Anders Lund Madsen i den yderste by' og har premiere den 19. november på DR1.

Madsen boede 30 dage i Ittoqqortoormiit for at finde ud af, hvad det er for nogle mennesker, der bor så langt væk fra alting og hvordan deres hverdag ser ud.

- De fleste af os er vokset op i en by, hvor der er let adgang til dagligvarer, læge og butikker. Vi skal ikke tænke på, om der er varer i supermarkedet, vand i hanerne og 30 tv-kanaler. Derfor er det vigtigt at skildre disse menneskers liv, fordi de har så markant andre levevilkår, end vi kender og er vant til, siger DRs dokumentardirektør, Anders Thomsen, til DR.dk.

Under sin tid i byen møder Anders Lund Madsen blandt andre bedstemoderen Therecie, hvis forældre var blandt de første indbyggere i Ittoqqortoormiit. Hun fødte sit første barn på skattekontoret, har selv skudt to isbjørne – og så kan hun faktisk ikke lide sne.

Der er politimanden Steen, der kommer fra Ringkøbing, men som nu må holde lov og orden blandt 407 indbyggere – og skyde en hvalros, når det er nødvendigt. Der er også Aviaja, der allerede som otte-årig overvejede at begå selvmord, fordi livet i den lille by kan være rigtig hårdt.